Spouwmuurisolatie; de meest rendabele manier van isoleren

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Spouwmuurisolatie

Door de hoge energieprijzen, klimaatverandering en het verplichte energielabel worden goed geïsoleerde huizen steeds belangrijker. Spouwmuurisolatie is de meest effectiefste manier om te starten met isoleren.

Een spouwmuur bestaat uit een binnen- en buitenmuur met een ruimte van enkele centimeters er tussen. Deze ruimte wordt de spouw genoemd. Bij oudere huizen is deze ruimte vanuit de bouw nog niet gevuld met isolatiemateriaal. Bij een on-geïsoleerde spouwmuur gaat ongeveer 20 procent van de warmte verloren. Met de huidige gas- en energieprijzen kan dit dus flink oplopen op de energiefactuur.

Spouwmuurisolatie is de meest effectiefste en efficiëntste methode om een huis te verduurzamen. Het isoleren van de spouw voorkomt namelijk dat warmte via de muren de woning verloren gaat. Het grootste voordeel van spouwmuurisolatie is de besparing op de stookkosten. Hierdoor zijn de investeringskosten binnen 3-4 jaar terugverdiend.

Daarnaast zorgt spouwmuurisolatie voor een hoger wooncomfort door de optimale temperatuur verdeling. De woning houdt in de winter de warmte beter vast en blijft in de zomer koeler. Daarnaast zocht het voor minder vocht in de woning en voel je direct minder kou vanuit de muren. Door uw spouw te isoleren draag je daarbij bij aan een beter milieu. De CO2 uitstoot verminderd flink, doordat de verwarming minder vaak aan hoeft te staan!

Subsidies spouwmuurisolatie

Er is een landelijke subsidie voor isolatie beschikbaar. Spouwmuurisolatie valt onder deze maatregelen. Wanneer je twee of meer energiebesparende maatregelen laat uitvoeren, dan kan je tot wel dertig procent van de kosten terugkrijgen.

Kies je voor één energiebesparende maatregel? Dan kan je tot wel vijftien procent van de kosten terugkrijgen. De subsidie voor 1 maatregel geldt vanaf 2 april 2022, voor maatregelen die op of na die datum zijn uitgevoerd. De subsidie is aan te vragen vanaf 1 januari 2023.

Onder de energiebesparende maatregelen vallen spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, tussenvloerisolatie. Daarnaast valt glas, warmtepomp, zonneboiler of warmtenet-aansluiting onder deze subsidie.

Bekijk onze subsidiepagina voor meer informatie over subsidies!

Voordelen spouwmuurisolatie

  • Meest effectieve manier om de woning te isoleren

  • Zorgt jaarlijkse voor een flinke besparing op de energierekening

  • Draagt bij aan een hoger wooncomfort

  • Minder Co2 uitstoot, doordat de verwarming minder vaak aan hoeft te staan

  • Zorgt voor waardevermeerdering van de woning

  • Snelle terugverdientijd, gemiddeld tussen 3-4 jaar terugverdiend

Wij werken met de volgende materialen

Lees meer

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Wij doen GRATIS onderzoek naar de mogelijkheden voor jouw huis/bedrijfspand
Offerte aanvragen voor *