Spouwmuurisolatie

Gratis advies en offerte aanvragen

Spouwmuurisolatie; de meest rendabele manier van isoleren

Waarom Spouwmuurisolatie?

Veel woningen verliezen onnodig warmte door on-geïsoleerde spouwmuren. Onze spouwmuurisolatie vormt een effectieve barrière, waardoor warmteverlies wordt geminimaliseerd.  Hierdoor blijft de temperatuur constant, ervaart men meer wooncomfort en is er een aanzienlijke daling van het energieverbruik.

Spouwmuurisolatie is de meest effectiefste en efficiëntste methode om een huis te verduurzamen. Het isoleren van de spouw voorkomt namelijk dat warmte via de muren de woning verloren gaat. Gemiddeld wordt er 30% besparing op de energierekening bespaard. Het grootste voordeel van spouwmuurisolatie is de besparing op de stookkosten. Hierdoor zijn de investeringskosten binnen 3-4 jaar terugverdiend.

Onze aanpak

Een spouwmuur bestaat uit een binnen- en buitenmuur met een ruimte van enkele centimeters er tussen. Deze ruimte wordt de spouw genoemd. Bij oudere huizen is deze ruimte vanuit de bouw nog niet gevuld met isolatiemateriaal, of is deze slechts deels gevuld waardoor deze ruimte nog bijgevuld kan worden.

Onze vakmensen boren gaten in de kruising van de horizontale en de verticale voegen. De gaten worden in vastgesteld patroon, afhankelijk van de spouwbreedte en de constructie van de gevel, in de gevel geboord. Via deze gaten wordt isolatiemateriaal in de spouw geblazen, zoals parels of wol. 

Door de spouw te vullen met isolatiemateriaal, wordt de warmteoverdracht tussen binnen- en buitenmuur geminimaliseerd. Hierdoor blijft de warmte beter behouden in de woning, wat resulteert in een constantere binnentemperatuur. Tegelijkertijd vermindert spouwmuurisolatie het verlies van warmte naar buiten.

Het toepassen van spouwmuurisolatie is vaak al binnen één werkdag gerealiseerd.

Subsidies bij spouwmuurisolatie

Goed nieuws! Als extra stimulans voor energiebesparende maatregelen biedt de ISDE (Investeringssubsidie Duurzame Energie) subsidie voor spouwmuurisolatie. Deze financiële ondersteuning maakt het investeren in duurzame isolatie nog aantrekkelijker.

Natuurvriendelijk isoleren

Callengoed advies en isolatie is gecertifieerd om natuurvriendelijk te isoleren!  Lees hier meer wat het natuurvriendelijk isoleren inhoudt.

Onze verdere mogelijkheden

– Verwijderen van verouderd isolatiemateriaal
– Spouwvervuiling verwijderen
– Kleinere boordiameter ivm smallere voeg
– Gietijzeren ventilatieroosters plaatsen
– Knipsnijvoegherstel
Gevel impregneren
– Gevel reiniging
– Voegwerkherstel

Wij werken met de volgende materialen

Voordelen van spouwmuurisolatie

  • Meest effectieve manier om de woning te isoleren
  • Zorgt jaarlijkse voor een flinke besparing op de energierekening

  • Draagt bij aan een hoger wooncomfort

  • Minder Co2 uitstoot, doordat de verwarming minder vaak aan hoeft te staan

  • Zorgt voor waardevermeerdering van de woning

  • Snelle terugverdientijd, gemiddeld tussen 3-4 jaar terugverdiend

Starten met verduurzamen?

Gratis advies en offerte aanvragen

Ik wil meer informatie/offerte over *