Het verwijderen van verouderde spouwmuurisolatie

Gratis advies en offerte aanvragen

Spouwmuurisolatie verwijderen

Waarom spouwmuurisolatie verwijderen?

Spouwmuurisolatie is een populaire maatregel om energie-efficiëntie te verbeteren en stookkosten te verlagen. Echter, er zijn situaties waarin het verwijderen van spouwmuurisolatie noodzakelijk kan zijn.

Verlies van effectiviteit van oude isolatie
De meest voorkomende oorzaak is het verlies van effectiviteit van de huidige isolatie. Sommige isolatiematerialen die vroeger gebruikt werden voor spouwmuurisolatie verliezen isolatiewaarde, bijvoorbeeld verouderde UF-schuim. Verouderde isolatie kan inzakken, verslechteren of zijn isolerende eigenschappen verliezen. Dit leidt onnodig energieverlies, koude muren. Daarnaast kan het zelfs schimmel- of vochtproblemen veroorzaken. Het verwijderen van verouderde isolatie maakt plaats voor nieuw, efficiënter isolatiemateriaal dat beter presteert en lang meegaat.

Vochtproblemen
Een andere reden om spouwmuurisolatie te verwijderen is de aanwezigheid van vochtproblemen. Slechte installatie, verkeerde materiaalkeuze of verzadiging van het isolatiemateriaal kunnen leiden tot vochtophoping. Dit kan schimmelvorming en een onaangenaam binnenklimaat veroorzaken. Door de isolatie te verwijderen, kan het vochtprobleem worden aangepakt en kan de woning beter worden beschermd tegen verdere schade. De woning kan vervolgens weer gevuld worden met vernieuwd isolatiemateriaal.

Hoe werkt spouwmuurisolatie verwijderen?

Bij het verwijderen van verouderde isolatie wordt er onderaan de gevel op meerere plekken een aantal stenen verwijderd. Met een speciale machine met een zuig- en blaastechniek wordt het materiaal vervolgens kapot geblazen.  Vervolgens wordt het oude materiaal uit de spouwmuur afgezogen.

Kan mijn spouwmuur na het verwijderen weer gevuld worden?

Jazeker! Na het verwijderen van het verouderde materiaal kunnen wij de spouw weer vullen met nieuw, efficiënt isolatiemateriaal wat zorgt voor een optimale isolatiewaarde!

Starten met verduurzamen?

Vraag een gratis advies en offerte aan

Wij doen GRATIS onderzoek naar de mogelijkheden voor jouw huis/bedrijfspand
Meer informatie/offerte aanvragen voor *