Impregneren van de gevel

De gevel impregneren betekent dat er een waterafstotende vloeistof op de buitenmuur wordt aangebracht. Deze vloeistof trekt diep in de baksteen en laat een waterafstotende laag achter. Door deze beschermende laag kan vuil zich niet of minder snel aan het oppervlak hechten, daarnaast doorslaand vocht niet langer in de muur trekken.

Gratis advies en offerte aanvragen

Impregneren van de gevel

Waarom de gevel impregneren?

Het impregneren van de gevel is een essentiële stap in het onderhoud van een gebouw. Bij het impregneren van de gevel wordt er een beschermende laag op de gevel aangebracht, om de gevel te behoeden voor schadelijke invloeden van buitenaf.  Het impregneren voorkomt de vochtopname en behoud het dampdoorlatende vermogen. Zo is er aanzienlijk minder kans op schimmelvorming, algenvorming en vorstschade en presteert de aangebrachte isolatie in de spouwmuur optimaal.

Voordelen van impregneren

Een van de voordelen van gevelimpregnatie is het behoud van de esthetische uitstraling van het gebouw. Omdat de beschermende laag transparant is, blijft de oorspronkelijke textuur en kleur van de gevel behouden. Bovendien draagt het impregneren bij aan de algemene duurzaamheid van het gebouw, waardoor de noodzaak van frequente reparaties en renovaties wordt verminderd.

Spouwmuurisolatie en impregneren

Hoewel impregneren en isoleren verschillende doelen dienen, vullen ze elkaar aan om de algehele prestaties van een gebouw te verbeteren. Een goed geïmpregneerde gevel biedt niet alleen bescherming tegen vocht, maar draagt ook bij aan een betere isolatie door te voorkomen dat de isolatiematerialen aangetast worden door vocht. Vooral bij poreuze stenen adviseren wij om de gevel te impregneren na de spouwmuurisolatie.

 

Starten met verduurzamen?

Vraag een gratis advies en offerte aan

Wij doen GRATIS onderzoek naar de mogelijkheden voor jouw huis/bedrijfspand
Meer informatie/offerte aanvragen voor *