Energielabels

Een energielabel aanvragen voor jouw huis of een vernieuwde energielabel aanvragen nadat het huis verduurzaamd is? Wij kunnen dit voor u regelen! Callengoed advies en isolatie is gespecialiseerd in het uitbrengen van energielabels. Onze energieadviseur maakt een afspraak op locatie en doet een inspectie op locatie.

Gratis advies en offerte aanvragen

Huis kopen of verkopen? Dan is een energielabel benodigd! 

Waarom een energielabel?

Een energielabel geeft aan hoe goed een huis geïsoleerd en hoe energiezuinig de aanwezige installaties zijn. Daarnaast geeft het ook de verbetermogelijkheden aan. Een energiezuinig huis heeft natuurlijk vele voordelen. Zo is het wooncomfort hoger, een lagere energierekening, minder Co2 uitstoot en zorgt het voor waardevermeerdering. Een energielabel wordt afgegeven door een EPA-adviseur. Dit staat voor Energie Prestatie advies.

Een energielabel wordt geclassificeerd in de letters A t/m G, waarbij een huis met een A-label heel erg zuinig is. Het energielabel wordt officieel geregistreerd bij het RVO.

Wanneer is een energielabel benodigd?

Een energielabel is tegenwoordig verplicht bij het verkopen van een woning. Het energielabel geeft een idee hoe energiezuinig de woning is. Daarnaast is een energielabel ook van toepassing wanneer een woning verhuurd wordt.

De verplichting voor het aanvragen van een geregistreerd energielabel ligt bij de verkoper of verhuurder. Wanneer dit label niet aanwezig is, dan riskeert de verkoper of verhuurder een boete.

U kunt bij ons terecht om een energielabel op te laten stellen. Het energielabel wordt officieel geregistreerd bij het RVO

Vraag een energielabel aan

Wij doen GRATIS onderzoek naar de mogelijkheden voor jouw huis/bedrijfspand
Meer informatie/offerte aanvragen voor *