Spouwmuurisolatie met HR++ grafiet parels

 

Een veel gebruikt isolatiemateriaal voor spouwmuurisolatie is HR++ grafiet parels. De grijze EPS (polystyreen) bolletjes worden voordat zij in de muur gespoten worden besproeid met een duurzame lijm, zodat het een compact isolatiepakket vormt.

Gratis advies en offerte aanvragen

HR++ grafiet parels

De HR++ grafiet parel (EPS- parel) is een veel gebruikt product voor het (na)-isoleren van spouwmuren.  Isolatieparels zijn kleine bolletjes van piepschuim, oftewel kunststof parels gemaakt van aardolie. De parels bestaan voor 98 procent uit stilstaande lucht 2 procent polystyreen. De grijze kleur van de parel wordt veroorzaakt door de toevoeging van grafiet. Grafiet reflecteert koude en warmte wat de isolatiewaarde verhoogd. De isolatieparels worden, voordat zij in de muur worden gespoten, besproeid met speciaal ontwikkelde duurzame lijm waardoor het een stevig- en dichte isolatielaag vormt in de spouw.

Het materiaal is populair omdat het licht in gewicht is, het heeft een lange levensduur en is waterafstotend. Hierdoor is het materiaal voor verschillende isolatietoepassingen te gebruiken. Deze parel wordt voornamelijk gebruikt voor spouwmuurisolatie en bodemisolatie. Het materiaal is in het bezit van een ISSO-certificaat, wat de isolatiewaarde van het materiaal garandeert.

Spouwmuurisolatie met HR++ parels is daarbij zeer geschikt voor woningen met een smalle voeg, doordat wij een boordiameter vanaf 14 millimeter kunnen gebruiken.

Lambda- waarde             0.034 W/mk
RD- waarde bij 6 cm      1.76

Voordelen van Hr++ grafiet parels

  • Geschikt voor een smalle spouw

  • Hoge isolatiewaarde

  • Vochtbestendig

  • Geschikt voor een boordiameter vanaf 14 mm bij een smalle voeg

  • Milieuvriendelijk en recyclebaar

  • Reukloos en schimmelwerend

Starten met verduurzamen?

Gratis advies en offerte aanvragen

Wij doen GRATIS onderzoek naar de mogelijkheden voor jouw huis/bedrijfspand
Ik wil meer informatie/offerte over *