Isolatie van het schuine dak

Gratis advies en offerte aanvragen

Koeler in de zomer, warmer in de winter met dakisolatie

Vaak is er tijdens de bouw geen of slechte isolatie aangebracht. Bij schuin dakisolatie wordt er isolerende laag aan de binnenzijde van het schuine dak geplaatst, dit zorgt ervoor dat de warmte in de woning niet kan ontsnappen.

Zie het als een dikke deken over het huis: de kou van buiten komt er niet doorheen en het huis blijft lekker warm.  Dakisolatie houdt de warmte in de winter beter binnen en houdt de hitte in de zomer buiten. Daarnaast kan er met dakisolatie tot wel 500 euro per jaar op de energierekening bespaard worden!*(Bron: Milieucentraal.nl)

Waarom een schuin dak isoleren?
  • Energiebesparing: Warmst in uw huis stijgt. Is uw dak niet geïsoleerd, dan zal deze warmte uw woning snel weer te verlaten. Goede dakisolatie kan u daarom tot wel honderden euro’s per jaar besparen.
  • Comfort: Een goed geïsoleerd dak zorgt voor een constante binnentemperatuur, waardoor je huis comfortabeler wordt en temperatuurschommelingen worden geminimaliseerd.
  • Milieu: Minder energieverbruik betekent ook een lagere ecologische voetafdruk. Door uw huis efficiënter te isoleren, draagt u bij aan een beter milieu.
  • Waardevermeerdering: Wilt u uw woning verkopen dan is het overleggen van een energielabel verplicht. Dakisolatie kan bijdragen aan een hoger energielabel. Een hoger energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde.
Onze aanpak

Bij het adviesgesprek beoordeelt onze isolatie-adviseur welk isolatiemateriaal geschikt is voor uw dak, dit is bijvoorbeeld afhankelijk of er al isolatie aan de buitenzijde aanwezig is. Bij schuin dak isolatie wordt er een isolatielaag aan de binnenzijde van het dak geplaatst. Deze dakisolatie kan zowel onafgewerkt als afgewerkt opgeleverd worden.

Subsidies

Goed nieuws! Als extra stimulans voor energiebesparende maatregelen biedt de ISDE (Investeringssubsidie Duurzame Energie) subsidie voor dakisolatie.
Deze financiële ondersteuning maakt het investeren in duurzame isolatie nog aantrekkelijker.

*Bron: Milieucentraal.nl

Wij werken met de volgende materialen

Voordelen van dakisolatie

  • Door dakisolatie blijft het huis blijft ’s zomers koeler en ’s winters warmer

  • Zorgt jaarlijkse voor een flinke besparing op de energierekening

  • Dakisolatie zorgt voor een prettiger leefklimaat

  • Minder Co2 uitstoot, doordat de verwarming minder vaak aan hoeft te staan

  • Zorgt voor waardevermeerdering van de woning

  • Snelle terugverdientijd, gemiddeld tussen 3-4 jaar terugverdiend

Starten met verduurzamen?

Gratis advies en offerte aanvragen

Wij doen GRATIS onderzoek naar de mogelijkheden voor jouw huis/bedrijfspand
Ik wil meer informatie/offerte over *