Financieringen

Gratis adviesgesprek aanvragen

Duurzaamheidsfinancieringen

Het verduurzamen van een woning heeft vele voordelen, maar het vraagt ook om een investering. Heeft u het bedrag op dit moment niet beschikbaar of wilt u het liever ergens anders aan uitgeven? De overheid biedt meerdere aantrekkelijke financieringsmogelijkheden, die veel gebruikt worden voor het verduurzamen van woningen.

Energiebespaarlening

De Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds is een aantrekkelijke lening waarmee eigenaar-bewoners energiebesparende investeringen voor hun eigen woning te kunnen financieren. Het warmtefonds wil het mogelijk maken dat iedere eigenaar-bewoner de eigen woning kan verduurzamen.

  • Het te lenen bedrag is minimaal 1000 euro en maximaal 71.000 euro.
  • Je betaald een aantrekkelijke rente die vaststaat voor de gehele looptijd.
  • Rente bedraagt 0% voor bewoners met een gezamenlijk inkomen van 60.000

https://www.warmtefonds.nl/

Financiering via uw gemeente

Het stimuleringsfonds Volkshuisvestiging Nederlandse Gemeente (SVn) biedt niet leningen om je huis te verduurzamen, zoals de duurzaamheidslening. Niet iedere gemeente biedt dit aan. Op de website van SVn kan je terugvinden of uw gemeente deze mogelijkheid aanbiedt. 

https://www.svn.nl/

Financiering via de bank

Gaat u voor een flink bedrag aan de slag (vanaf zo’n 15.000 euro) overweeg dan om je hypotheek te verhogen. De bank mag meer aan je lenen als je een energiebesparende maatregelen treft, dankzij de ‘tijdelijke regeling hypothecair krediet’ van het Ministerie van Financiën.

Je mag dan 106 procent van de vrije verkoopwaarde van de woning lenen in plaats van de gebruikelijke 100 procent.  De voorwaarden is wel dat je die 6 procent gebruikt voor energiebesparende maatregelen.

Helaas doen nog niet alle banken hieraan mee. Heb je een woning op het oog en ga je verduurzamen? Dan is het belangrijk om dit gelijk mee te financieren in de aanvraag.

Starten met verduurzamen?

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

Wij doen GRATIS onderzoek naar de mogelijkheden voor jouw huis/bedrijfspand
Ik wil meer informatie/offerte over *