Bodemisolatie 

Gratis advies en offerte aanvragen

Bodemisolatie is de isolatieoplossing voor krappe vochtige kruipruimtes

Waarom bodemisolatie?

Een on-geïsoleerde vloer kan leiden tot kou en vochtproblemen in huis. Is de kruipruimte lager dan 45 centimeter? Dan is uw kruipruimte geschikt voor bodemisolatie. Bij bodemisolatie wordt een isolerende laag aan op de bodem van de kruipruimte geplaatst, waardoor kou en vocht geen kans meer krijgen om de woning binnen te dringen. Dit resulteert in een aangename binnentemperatuur, verminderde vochtigheid en een merkbare besparing op de energierekening.

Is de kruipruimte vochtig of staat er (regelmatig) een laag met water? Ook dan is bodemisolatie een goede oplossing! Een vochtige kruipruimte is niet gezond, daarnaast geeft vaak schimmelproblemen of optrekkend vocht.  Door het toepassen van bodemisolatie wordt de kruipruimte droger. Dit zorgt voor een warmere vloer én een hoger wooncomfort.

Onze aanpak

Via het kruipluik wordt er door middel van blaasapparatuur wordt er een dikke isolatielaag van 20-30 centimeter op de bodem gespoten. Er wordt geen lijm toegepast, dit betekent dat het materiaal los in de kruipruimte ligt.

Bodemisolatie of vloerisolatie?

Vloerisolatie en bodemisolatie zijn twee verschillende methodes om de kruipruimte te isoleren. Bij bodemisolatie ligt het isolatiemateriaal op de bodem van de kruipruimte.  Bij vloerisolatie zit het isolatiemateriaal tegen de vloer aan. Bodemisolatie al mogelijk bij een kruipruimte hoogte vanaf 35 centimeter. 

Is de kruipruimte hoger dan 45 centimeter? dan adviseren wij  vloerisolatie. De comfortverbetering en energiebesparing bij vloerisolatie is hoger dan bij bodemisolatie. Daarom adviseren wij bodemisolatie, wanneer vloerisolatie niet toegepast kan worden.

Subsidie bij bodemisolatie

Goed nieuws! Als extra stimulans voor energiebesparende maatregelen biedt de ISDE (Investeringssubsidie Duurzame Energie) subsidie voor bodemisolatie. Deze financiële ondersteuning maakt het investeren in duurzame isolatie nog aantrekkelijker.

Voordelen van bodemisolatie

  • Is al mogelijk bij een kruipruimte hoogte vanaf 35 cm

  • Zeer geschikt voor vochtige kruipruimtes

  • Geschikt voor kruipruimtes met (regelmatig) een laag water

  • Minder kans op schimmel

  • Geen muffe lucht meer

Starten met verduurzamen?

Vraag een gratis advies en offerte aan

Wij doen GRATIS onderzoek naar de mogelijkheden voor jouw huis/bedrijfspand
Meer informatie/offerte aanvragen voor *