Bodemisolatie voorkomt vocht en tocht in de woning

Bij bodemisolatie wordt er een isolatielaag op de bodem van de kruipruimte. Daarmee wordt energie bespaard en het comfort verhoogd, maar minder dan met vloerisolatie. Daarom adviseert Callengoed advies en isolatie bodemisolatie toe te passen, wanneer vloerisolatie niet mogelijk is.

Gratis advies en offerte aanvragen

Bodemisolatie: de isolatieoplossing voor krappe vochtige kruipruimtes

Vanuit de bodem van de kruipruimte komt er veel koude lucht en vocht de woning in. Een on-geïsoleerde kruipruimte zorgt niet alleen voor koude voeten, maar ook voor een hoge energierekening!

Bij bodemisolatie wordt er een isolatielaag met grijze HR++ EPS bolletjes op de bodem van de kruipruimte geplaatst.  Door het aanbrengen van deze isolatielaag blijft de temperatuur van de lucht onder de bodemisolatie laag, waardoor er minder verdamping optreedt. Ook zorgt de bodemisolatie voor minder verdamping van het vocht vanuit de bodem, dit resulteert in een drogere kruipruimte. Een vochtige kruipruimte heeft een negatief effect op de stookkosten. Een vochtige kruipruimte geleidt de warmte in de woning, hierdoor moet er meer gestookt worden om de woning warm te houden.

Via het kruipluik wordt er door middel van blaasapparatuur wordt er een dikke isolatielaag van 20-30 centimeter op de bodem gespoten. Er wordt geen lijm toegepast, dit betekent dat het materiaal los in de kruipruimte ligt.

Is de kruipruimte vochtig of staat er (regelmatig) een laag met water? Ook dan is bodemisolatie een goede oplossing! Een vochtige kruipruimte is niet gezond, daarnaast geeft vaak schimmelproblemen of optrekkend vocht.  Door het toepassen van bodemisolatie wordt de kruipruimte droger. Dit zorgt voor een warmere vloer én een hoger wooncomfort.

Bodemisolatie of vloerisolatie?
Vloerisolatie en bodemisolatie zijn twee verschillende methodes om de kruipruimte te isoleren. Bij bodemisolatie ligt het isolatiemateriaal op de bodem van de kruipruimte.  Bij vloerisolatie zit het isolatiemateriaal tegen de vloer aan. Bodemisolatie al mogelijk bij een kruipruimte hoogte vanaf 35 centimeter. Is de kruipruimte hoger dan 45 centimeter? is vloerisolatie de beste keuze.

De comfortverhoging ligt bij bodemisolatie wat lager dan bij vloerisolatie.  Daarom adviseert Callengoed enkel bodemisolatie wanneer vloerisolatie niet mogelijk is. 

Voordelen van bodemisolatie

  • Is al mogelijk bij een kruipruimte hoogte vanaf 35 cm

  • Zeer geschikt voor vochtige kruipruimtes

  • Geschikt voor kruipruimtes met (regelmatig) een laag water

  • Minder kans op schimmel

  • Geen muffe lucht meer

Starten met verduurzamen?

Vraag een gratis advies en offerte aan

Wij doen GRATIS onderzoek naar de mogelijkheden voor jouw huis/bedrijfspand