Vloerisolatie stopt kou en tocht vanuit de kruipruimte

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Vloerisolatie

Vanuit de bodem van de kruipruimte komt er veel koude lucht en vocht de woning in. Een ongeïsoleerde kruipruimte zorgt voor een hoge energierekening, een vochtige binnenklimaat én koude voeten.

Bij vloerisolatie wordt er een isolerende laag (via de kruipruimte) aan de onderzijde van de vloer geplaatst. Dit zorgt dat koude lucht en vocht geen toegang meer tot de woning hebben. De vloer koelt minder snel af en er hoeft minder hard gestookt te worden om de woning warm te houden. Dit zorgt voor meer comfort én een lagere energierekening.

Vloerisolatie zorgt gemiddeld voor een besparing van 10-15 procent op de energierekening.

Subsidies vloerisolatie

Er is een landelijke subsidie voor isolatie beschikbaar, de ISDE subsidie. Vloerisolatie valt onder deze maatregelen. Wanneer je twee of meer energiebesparende maatregelen laat uitvoeren, dan kan je tot wel dertig procent van de kosten terugkrijgen.

Kies je voor één energiebesparende maatregel? Dan kan je tot wel vijftien procent van de kosten terugkrijgen. De subsidie voor 1 maatregel geldt vanaf 2 april 2022, voor maatregelen die op of na die datum zijn uitgevoerd. De subsidie is aan te vragen vanaf 1 januari 2023.

Onder de energiebesparende maatregelen vallen spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, tussenvloerisolatie. Daarnaast valt glas, warmtepomp, zonneboiler of warmtenet-aansluiting onder deze subsidie.

Voordelen vloerisolatie

  • Optrekkend vocht en tocht vanuit de kruipruimte zijn verledentijd

  • Snelle terugverdientijd

  • Jaarlijks flinke besparing op de energierekening

  • Verhoogd de waarde van de woning

Wij werken met de volgende materialen

Lees meer

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Wij doen GRATIS onderzoek naar de mogelijkheden voor jouw huis/bedrijfspand
Offerte aanvragen voor *