Duurzaam isoleren met Knauf Supafil glaswol

 

Knauf Supafil Glaswol is speciaal ontwikkeld voor het isoleren van spouwmuren, het is dan ook één van de meest gebruikte producten. Deze glaswol bestaat voor ruim tachtig procent bestaan uit gerecycled glas, soda, zand en kalksteen. Het is dan ook de duurzaamste keuze voor spouwmuurisolatie!

Gratis advies en offerte aanvragen

Knauf Supafil Glaswol

Supafil glaswol is een duurzaam- , kwalitatief hoogwaardig en ontbrandbaar isolatiemateriaal, dat speciaal ontwikkeld is voor spouwmuurisolatie.  Supafil glaswol bestaat voor ruim 80% uit gerecyclede materialen; glas, soda, zand en kalksteen. Dit isolatiemateriaal heeft een hoge isolatiewaarde.

Bij deze glaswol is een waterafstotend middel toegevoegd, dit zorgt ervoor dat het zeer geschikt is voor spouwmuurisolatie. Vocht kan namelijk de isolatielaag zo niet binnendringen. Het materiaal wordt onder hoge druk (zonder toevoeging van lijm) in de spouw geblazen. Knauf Supafil glaswol wordt in de spouw samengeperst, waardoor het niet kan gaan zakken.

Lambda waarde                   0.034 W/mk
RD- waarde bij 6 cm            1.76

Spouwmuurisolatie met Knauf Supafil glaswol is niet alleen een investering in comfort, maar ook in duurzaamheid en energie-efficiëntie. Het is een investering die niet alleen de waarde van de woning verhoogt, maar ook bijdraagt aan een groenere en meer comfortabele toekomst.

Voordelen van Knauf Supafil Glaswol
  1. Uitstekende Isolatiewaarde: Supafil glaswol staat bekend om zijn hoge thermische prestaties. Het biedt een effectieve barrière tegen warmteverlies, waardoor de energie-efficiëntie van de woning wordt verhoogd.
  2. Circulair en duurzaam: Deze glaswol bestaat voor ruim tachtig procent bestaan uit gerecycled glas, soda, zand en kalksteen. Er zijn geen chemicaliën verwerkt in dit materiaal. De inblaaswol wordt ook zonder extra toevoegingen in de spouwmuur geblazen. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de gezondheid! Omdat de isolatie zonder lijm of bindmiddel in een bouwdeel wordt geblazen is het bij sloop heel eenvoudig in te zamelen voor recycling.
  3. Veilige isolatie: Een belangrijk veiligheidsaspect van Knauf Supafil glaswol is dat het niet-brandbaar is. Dit draagt bij aan de algehele veiligheid van de woning. Daarnaast is het bekroond met het Eurofins Gold certificaat, de hoogst haalbare norm voor een gezonde binnen luchtkwaliteit.
  4. Waterafstotend: De glaswol vezels van zijn met siliconen behandeld, dit zorgt ervoor dat het waterafstotend is. Schimmels, rot, bacteriën krijgen daardoor geen kans. Het isolatiemateriaal is vochtwerend maar blijft wel ademen. Dit zorgt ervoor dat de minerale wol geen water of vocht opneemt.Bij het isoleren van de spouw met Knauf Supafil Glaswol zorgen wij voor een optimale verdeling van het materiaal, waardoor er geen risico op inzakken van het materiaal is.

✔  Bij ons staat kwaliteit hoog in het vaandel. Daarom zijn we trots op onze Insula certificering voor het gebruik van Knauf Supafil Glaswol. Hiermee garanderen we niet alleen een efficiënte isolatie, maar ook duurzaamheid op lange termijn.

Voordelen van Knauf Supafil Glaswol

  • Hoge isolatiewaarde

  • Duurzaam isolatiemateriaal

  • Onschadelijk voor gezondheid en milieu

  • Behoort tot brandklasse A1

  • Vochtbestendig

Starten met verduurzamen?

Gratis advies en offerte aanvragen

Ik wil meer informatie/offerte over *