Kennisbank

 

 

Gratis adviesgesprek aanvragen

Is mijn huis geschikt voor spouwmuurisolatie?

Bij spouwmuurisolatie wordt de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur (de spouw) gevuld met isolatiemateriaal. Een belangrijke vraag voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie is dus of de woning een spouwmuur heeft. Woningen met een bouwjaar van voor 1920 hebben vaak geen spouwmuur, spouwmuurisolatie is dan niet mogelijk. Wil je verduurzamen zonder

Heeft een woning een spouwmuur? Dan bepalen wij door middel van endoscopisch onderzoek (door middel van een camera) of de spouw geschikt is voor spouwmuurisolatie. Niet elke spouwmuur is namelijk geschikt voor spouwmuurisolatie. Dit is onder andere afhankelijk van de aanwezige spouwbreedte, de hoeveelheid metselbaarden en of er al isolatie in de muur aanwezig is. Daarnaast wordt bijvoorbeeld het voegwerk geïnspecteerd.

Woningen met een bouwjaar tussen 1920 en 1975 zijn tijdens de bouw vaak nog helemaal niet voorzien van isolatie.  Spouwmuurisolatie levert dan veel besparing en comfortverbetering op!

Woningen met een bouwjaar na 1982 zouden volgens de bouwrichtlijnen voorzien zijn van spouwmuurisolatie. Oude isolatie kan verouderd, verpulverd of verzakt zijn. Het is vaak nog mogelijk om een spouw bij te isoleren of het oude materiaal te verwijderen en opnieuw te isoleren.
Wij denken graag met u mee!