Effectief verwarmen met tussenvloerisolatie
Warme lucht trekt omhoog, bij een geïsoleerd dak kan deze warme lucht via het dak ontsnappen. Hierdoor gaat zo’n dertig procent van de warmte verloren. Tussenvloerisolatie zorgt ervoor dat de warmte niet via de zolder en het dak kan ontsnappen.
Waarom tussenvloerisolatie?
Bij tussenvloerisolatie wordt er een isolatielaag in de houten vloer tussen de tweede en de derde verdieping geplaatst. Tussenvloerisolatie is de perfect oplossing wanneer de zolder niet wordt gebruikt als leefruimte. Het is zonde om deze ruimte dan te verwarmen. Hoe eerder de warmte tegen gehouden wordt, hoe meer energie het bespaard. De verwarming hoeft namelijk minder hard te werken om de woning te verwarmen.
Als de zolder alleen voor opslag gebruikt dan is tussenvloerisolatie vaak een slimmere investering dan dakisolatie.
Tussenvloerisolatie is vaak een stuk voordeliger dan dakisolatie
Onze aanpak
Bij tussenvloerisolatie, ook wel zoldervloerisolatie genoemd, wordt de ruimte tussen de tweede verdieping en de zolder vol geblazen met isolatiemateriaal. Tussenvloerisolatie gaat als volgt in z’n werk. Er worden grotere gaten in de bovenzijde (bij de zolder) in de plafondvloer geboord. Met behulp van speciale apparatuur wordt het isolatiemateriaal onder hoge druk de ruimte tussen de verdiepingen geblazen. Het isolatiemateriaal vormt een isolatiedeken tussen beide verdiepingen.
Subsidies bij tussenvloerisolatie
Goed nieuws! Als extra stimulans voor energiebesparende maatregelen biedt de ISDE (Investeringssubsidie Duurzame Energie) subsidie voor tussenvloerisolatie. Deze financiële ondersteuning maakt het investeren in duurzame isolatie nog aantrekkelijker.
*Bron: Milieucentraal.nl
Wij werken met de volgende materialen
Voordelen van tussenvloerisolatie
Door tussenvloerisolatie blijft het huis blijft ’s zomers koeler en ’s winters warmer
Tussenvloerisolatie is vaak een voordeligere oplossing dan dakisolatie
Zorgt jaarlijkse voor een flinke besparing op de energierekening
Dakisolatie zorgt voor een prettiger leefklimaat
Minder Co2 uitstoot, doordat de verwarming minder vaak aan hoeft te staan
- Zorgt voor waardevermeerdering van de woning
- Snelle terugverdientijd, gemiddeld tussen 3-4 jaar terugverdiend
Starten met verduurzamen?