Kennisbank

 

Gratis adviesgesprek aanvragen

Vloerisolatie of bodemisolatie?

Benieuwd wanneer vloerisolatie óf bodemisolatie toegepast wordt? Wij geven graag uitleg!
Het verschil tussen bodemisolatie en vloerisolatie de plek waar het materiaal komt én de wijze waarop het materiaal aangebracht wordt.

Bij vloerisolatie wordt er een isolerende laag aan de onderkant van de begane grondvloer geplaatst (het plafond van de kruipruimte). Het materiaal wordt via de kruipruimte tegen de onderkant van de begane grondvloer gemonteerd. Bij bodemisolatie wordt er een isolerende laag op de bodem van de kruipruimte geblazen. Bodemisolatie is vaak materiaal wat los in de kruipruimte geblazen wordt.

De hoogte van uw kruipruimte bepaald wat voor isolatiemethode toegepast kan worden. Bij vloerisolatie is een minimale hoogte van 50 centimeter nodig om dit te monteren, deze hoogte geeft uitvoerders voldoende ruimte om het materiaal te monteren. Bodemisolatie is mogelijk van 35-50 centimeter hoogte van de kruipruimte. Bij bodemisolatie wordt het materiaal in de kruipruimte geblazen, waardoor uitvoerders niet de kruipruimte in hoeven om materiaal te monteren en er dus minder ruimte nodig is voor de uitvoering.

Is de kruipruimte te ondiep voor vloerisolatie? Dan wordt er vaak voor bodemisolatie gekozen.  Vloerisolatie heeft een hogere comfortverhoging en besparing. Is vloerisolatie mogelijk? Kies dan ook altijd voor bodemisolatie. Het heeft geen toegevoegde waarde om zowel bodemisolatie áls vloerisolatie toe te passen.