Vloerisolatie PIF-isolatiefolie

 

Gratis adviesgesprek aanvragen

Meerlaagse vloerisolatie met PIF-isolatiefolie

PIF-isolatie is een innovatieve, hoogwaardige isolatiefolie die speciaal ontwikkeld is voor na-isolatie. Het isolatiemateriaal bestaat uit meerdere lagen aluminiumfolie op afstand gehouden door luchtkussens. De folie reflecteert de warmte, terwijl de luchtkussens ervoor zorgen dat er geen onnodige warmte verloren gaat. Met PIF-isolatiefolie wordt met een relatief dunne isolatielaag al een hoge isolatiewaarde behaald. Je kunt de werking met deze folie vergelijken met de werking van een thermosfles.

Hoe werkt PIF-isolatiefolie?

PIF isolatie is een isolatiedeken met meerdere lagen aluminiumfolie. Tussen elke laag aluminium ligt een laag luchtkussenfolie. De combinatie van reflectie en stilstaande lucht zorgt voor een optimale isolatie.

PIF-isolatie wordt via de kruipruimte aan de onderzijde van de begane grondvloer luchtdicht bevestigd. Voor het aanbrengen van de folie is toegang naar de kruipruimte benodigd. De kruipruimte dient minimaal 45 centimeter hoog te zijn voor het aanbrengen van dit materiaal.

PIF-isolatiefolie voor vloerisolatie is beschikbaar in twee diktes; PIFiso60 (6-laags) en PIFiso80 (8-laags). Wij adviseren PIFiso80 te gebruiken bij vloeren met vloerverwarming, anders is PIFiso60 voldoende.

Besparing PIF-isolatiefolie

De mogelijke besparing bij vloerisolatie is afhankelijk van het aantal vierkante meters van de woning. Daarnaast is de mogelijke altijd afhankelijk van bewonersgedrag. De gemiddelde besparing ligt ca. tussen 120 euro tot 360 euro per vierkante meter .

Soort woning Besparing gas per jaar (m3) Besparing per jaar bij gasprijs 1,45/m3
Tussenwoning 80 m3 € 120
Hoekwoning 130 m3 € 190
2-onder-1-kap 170 m3 € 240
Vrijstaande woning 250 m3 € 360

Bron: Milieucentraal.nl

Isolatiewaarde PIF-isolatiefolie

Lambda waarde                        0.022 W/mK
Iso60 (6laags)                            Rd 3.63
Iso80 (8 laags)                           Rd 4.64

Certificering

Om onze kwaliteit te waarborgen is Callengoed advies en isolatie Insula gecertificeerd voor het verwerken van vloerisolatie met Pif-isolatiefolie.

Voordelen van PIF-vloerisolatie

  • Hoge isolatiewaarde

  • Sterk isolatiemateriaal

  • Stof- en tochtvrij

  • 100% recyclebaar

  • Hypoallergeen, geen negatief effect op de gezondheid

  • Er wordt een bodemfolie op de bodem geplaatst.

Starten met vloerisolatie?

Vraag een gratis adviesgesprek aan

Wij doen GRATIS onderzoek naar de mogelijkheden voor jouw huis/bedrijfspand
Ik wil meer informatie/offerte over *