Kennisbank

 

 

Gratis adviesgesprek aanvragen

Wat zijn de voordelen van vloerisolatie?

Vloerisolatie is een belangrijk aspect van het isoleren van een huis. Vloerisolatie is de isolatielaag die aan de onderzijde van de beganegrondvloer wordt geplaatst om de warmte binnen te houden en kou buiten te houden. Het is een populaire manier om de energie-efficiëntie van je huis te verbeteren en kan helpen om op de lange termijn geld te besparen op de energierekening.

Graag vertellen we je meer over de voordelen van vloerisolatie!

  1. Besparing op energierekeningen

Een van de belangrijkste voordelen van vloerisolatie is dat het je energierekening verlaagd. Door je vloer te isoleren voorkom je dat warmte ontsnapt, waardoor je minder energie hoeft te gebruiken om je huis op te warmen. Dit kan op de lange termijn veel geld besparen op je energierekening. Benieuwd hoeveel je kunt besparen me vloerisolatie? 

  1. Verhoogde energie-efficiëntie

Het isoleren van je vloer helpt ook om de algehele energie-efficiëntie van je huis te verbeteren. Een goed geïsoleerde vloer houdt de warmte vast en voorkomt dat er koude lucht binnenkomt, waardoor je minder energie hoeft te gebruiken om je huis op de gewenste temperatuur te houden. Dit betekent dat je minder afhankelijk bent van je verwarmingssysteem, wat niet alleen geld bespaart, maar ook de impact van je huis op het milieu vermindert.

  1. Verbeterde luchtkwaliteit

Naast de besparing in euro’s en energiebehoefte, helpt vloerisolatie ook om de luchtkwaliteit in je huis te verbeteren. Een goed geïsoleerde vloer voorkomt dat vocht en schimmels zich kunnen ophopen in je huis. Heb je gezinsleden met allergieën of ademhalingsproblemen? Dan is dit extra belangrijk!.

  1. Toename van de waarde van je huis

Tot slot kan vloerisolatie ook de waarde van je huis verhogen. Een goed geïsoleerd huis zorgt voor een hoger energielabel en is aantrekkelijker voor potentiële kopers en kan helpen om je huis sneller te verkopen.