Dakisolatie Houtvezelisolatie

Gratis advies en offerte aanvragen

Duurzame dakisolatie met houtvezelisolatie

Bent u op zoek naar een duurzaam isolatiemateriaal? Isoleren met houtvezelisolatie is een relatief nieuw isolatiemateriaal en wordt steeds populairder als hét alternatief voor conventionele isolatie. Deze natuurlijke isolatieoplossing biedt niet alleen uitstekende thermische prestaties, maar draagt ook bij aan een gezonder binnenklimaat en minimaliseert de impact op het milieu.

Wat is Houtvezelisolatie?

Houtvezelisolatie wordt gemaakt van houtvezels, meestal afkomstig van snelgroeiende naaldbomen zoals sparren en dennen. Deze vezels worden verwerkt tot isolatieplaten of -rollen die worden gebruikt om het dak van gebouwen te isoleren. Het productieproces van houtvezelisolatie is over het algemeen milieuvriendelijk, met minimale toevoeging van chemicaliën en weinig energieverbruik.

Houtvezel biedt naast uitstekende thermische- en geluidsisolatie ook bijzonder goede ventilerende en luchtzuiverende eigenschappen.

Vochtregulerend vermogen van houtvezelisolatie

Een van de belangrijkste voordelen van houtvezelisolatie is zijn vermogen om vocht te reguleren. Het materiaal kan vocht absorberen en weer afgeven, waardoor het binnenklimaat wordt geoptimaliseerd en de kans op vocht gerelateerde problemen zoals schimmelvorming wordt verminderd.

Het isoleren van het dak met houtvezelisolatie

Houtvezelisolatie kan worden toegepast in verschillende soorten daken, waaronder hellende daken, platte daken en zoldervloeren.

Voordelen van Houtvezelisolatie

  • Uitstekende thermische prestaties

  • Ademend vermogen

  • Biobased

  • Gezond binnenklimaat

  • Milieuvriendelijk

Starten met verduurzamen?

Gratis advies en offerte aanvragen

Wij doen GRATIS onderzoek naar de mogelijkheden voor jouw huis/bedrijfspand
Ik wil meer informatie/offerte over *