Dakisolatie Isovlas

Gratis advies en offerte aanvragen

Natuurlijke dakisolatie met Isovlas

Bent u op zoek naar biobased dakisolatie? Dan is Isovlas een goede keuze!  Isovlas, gemaakt van vlasvezels, biedt een natuurlijk alternatief voor traditionele isolatiematerialen met veel voordelen voor zowel het milieu als de bewoners van gebouwen.

Wat is Isovlas-isolatie?

Isovlas isolatie is gemaakt van vlasvezels, die worden gewonnen uit de stengels van vlasplanten. Deze vezels worden vervolgens verwerkt tot isolatiematten of -rollen die kunnen worden gebruikt voor thermische en akoestische isolatie in gebouwen. Het productieproces van isovlasisolatie is over het algemeen milieuvriendelijk, met minimale chemische behandelingen en weinig tot geen toevoeging van synthetische bindmiddelen.

Isovlas isolatie heeft naast duurzaamheid ook nog veel andere positieve eigenschappen. Vlas heeft namelijk goede isolatiewaarden voor temperatuur en geluid, is vochtregulerend, licht en is een sterk isolatiemateriaal.

Damp-open isoleren met isovlas

Isovlas gelooft in het principe van dampopen bouwen. Dampopen bouwen is een manier van bouwen waarbij er veelvuldig gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen met vochtregulerende eigenschappen, dit  zorgt voor een ‘ademend’ binnenklimaat, met een natuurlijke regulering van vocht. Doordat Isovlas gemaakt is van natuurlijke vezels, is het zeer geschikt voor dampopen bouwen.

Voordelen van Isovlas

  • Milieuvriendelijk

  • Biobased

  • Vochtregulerend

  • Goede isolatiewaarde

  • Geluidsdempend

Starten met verduurzamen?

Gratis advies en offerte aanvragen

Wij doen GRATIS onderzoek naar de mogelijkheden voor jouw huis/bedrijfspand
Ik wil meer informatie/offerte over *