Duurzaam isoleren

Gratis advies en offerte aanvragen

Duurzaam isoleren; de opkomst van biobased- en circulaire Isolatiematerialen

In een tijdperk waarin de urgentie van klimaatverandering steeds duidelijker wordt, wordt duurzaamheid in verschillende aspecten van ons dagelijks leven steeds belangrijker. De bouwsector is één van de gebieden waar dit erg merkbaar is, de focus verschuift naar materialen en technieken die minder belastend zijn voor het milieu.

Duurzaam isoleren

Duurzaam isoleren verwijst naar het gebruik van isolatiematerialen en -technieken die minimale schade toebrengen aan het milieu gedurende hun levenscyclus. Dit omvat niet alleen het productieproces van de isolatiematerialen, maar ook het gebruik ervan in het gebouw en hun uiteindelijke verwijdering of hergebruik aan het einde van hun levensduur.

Biobased Isolatiematerialen

Biobased isolatiematerialen zijn afkomstig van natuurlijke, hernieuwbare bronnen zoals planten, bomen en zelfs dieren. Deze materialen hebben vaak een lage milieu-impact in vergelijking met traditionele isolatiematerialen.

💰 𝐄𝐱𝐭𝐫𝐚 𝐭𝐨𝐞𝐬𝐥𝐚𝐠 𝐬𝐮𝐛𝐬𝐢𝐝𝐢𝐞
Bij sommige biobased materialen krijgt u éxtra toeslag over de standaard ISDE- subsidie.

Circulaire Isolatiematerialen

Circulaire isolatiematerialen zijn ontworpen met het oog op hergebruik, recycling of compostering aan het einde van hun levensduur, waardoor afval wordt geminimaliseerd en de waarde van de materialen behouden blijft.

Wij werken met de volgende materialen

Voordelen van biobased- en circulair isoleren

  • Vermindering van de ecologische voetafdruk door het gebruik van hernieuwbare bronnen en het minimaliseren van afval.

  • Verbetering van de energie-efficiëntie van gebouwen, wat resulteert in lagere energiekosten en verminderde CO2-uitstoot.

  • Betere binnenluchtkwaliteit door het verminderen van het gebruik van potentieel schadelijke chemicaliën die aanwezig zijn in sommige traditionele isolatiematerialen.

  • Stimulering van de groene economie door de vraag naar duurzame bouwmaterialen te vergroten en nieuwe markten te creëren voor biobased en circulaire producten.

Starten met verduurzamen?

Gratis advies en offerte aanvragen

Wij doen GRATIS onderzoek naar de mogelijkheden voor jouw huis/bedrijfspand
Ik wil meer informatie/offerte over *