Spouwvervuiling verwijderen

Gratis advies en offerte aanvragen

Spouwmuurisolatie verwijderen

Een goed geïsoleerd huis is cruciaal voor comfort, energiebesparing en een gezond binnenklimaat. Echter, een veel voorkomend probleem bij oudere woningen is spouwvervuiling. Dit fenomeen kan de effectiviteit van isolatie verminderen en leiden tot verschillende problemen.

Wat is spouwvervuiling?

Spouwvervuiling verwijst naar ongewenste materialen die zich in de spouwmuur ophopen. Een spouwmuur bestaat uit twee muren met een luchtspouw ertussen.  Wanneer de spouw echter vervuild raakt met puin, stof, cementresten of andere materialen. Door de aanwezigheid van spouwvervuiling kunnen koudebruggen ontstaan. Een koudebrug is een contactpunt tussen de binnen en buitenmuur.

Het is belangrijk dat beide muren van uw spouw nergens contact met elkaar maken. Het vochtwerend isolatiemateriaal zorgt er dan voor dat er geen vocht in de spouw of op de muur kan neerslaan. Wij adviseren daarom bij spouwvervuiling dit te laten verwijderen voordat er spouwmuurisolatie wordt aangebracht.

Oorzaken van spouwvervuiling
  1. Bouwafval: Tijdens de bouw kunnen resten van bakstenen, cement en ander bouwafval in de spouw vallen.
  2. Veroudering: Bij oudere huizen kunnen er scheuren en openingen ontstaan waardoor vuil en stof de spouw binnen kunnen dringen.
  3. Fouten bij Isolatie: Bij het aanbrengen van spouwmuurisolatie kan het isolatiemateriaal niet goed verdeeld worden, waardoor er gaten ontstaan die vervuiling aantrekken.
Werkwijze bij het verwijderen van spouwvervuiling

1. Endoscopisch onderzoek van de spouw
2. Bakteen uit de gevel verwijderen, zodat er toegang is tot de spouw
3. schoonmaken van de spouw
4. Steen weer terugmetselen in de gevel

Starten met verduurzamen?

Vraag een gratis advies en offerte aan

Wij doen GRATIS onderzoek naar de mogelijkheden voor jouw huis/bedrijfspand
Meer informatie/offerte aanvragen voor *