Natuurvriendelijk isoleren

Gratis advies en offerte aanvragen

Uw woning natuurvriendelijk isoleren

Waarom natuurvriendelijk isoleren?

Het isoleren van uw woning biedt veel voordelen; naast het financiele voordeel en verhoging van het wooncomfort, draagt het bij aan het milieu door vermindering van het Co2 uitstoot. Maar in deze woningen kunnen, in de spouwmuren of onder het dak, vleermuizen of vogels verblijven.  Deze kunnen gedood worden tijdens isolatiewerkzaamheden als hier geen rekening mee gehouden wordt. Om dit te voorkomen in de methode Natuurvriendelijk isoleren ontwikkeld.

Wat is natuurvriendelijk isoleren

Bij natuurvriendelijk isoleren wordt er rekening gehouden met de mogelijk aanwezige vleermuizen en vogels. Bij deze methode krijgen deze dieren door getroffen maatregelen voldoende tijd om uit te vliegen voordat er geïsoleerd gaat worden. Deze dieren hebben geen toegang meer tot het te isoleren deel, maar er wordt ander woon verblijf gecreëerd. Dit voorkomt dat de dieren ingesloten worden door het isolatiemateriaal.

Hoe gaat natuurvriendelijk isoleren in z’n werk?

Bij het Natuurvriendelijk isoleren wordt er gewerkt volgens de natuurkalender, dit betekent dat er rekening gehouden wordt met het broed- en winterslaapseizoen van de mogelijke aanwezige dieren. Dit gaat als volgt in z’n werk:

  1. (Minimaal 4 dagen) voor eventuele uitvoering wordt de woning (in bepaalde periodes van het jaar) eerste natuurvrij gemaakt. Dit betekent dat de meeste gaten en kieren gedicht worden, op sommige gaten komen “exclusion flaps”. Hierdoor kunnen de dieren wel uit de woning, maar niet meer in het te isoleren deel.
  2. In een ander deel wordt een vervangend woonverblijf gemaakt.
  3. Op een ander moment (afhankelijk van de natuurkalender) wordt de woning geïsoleerd.

Het is als bewoner helaas niet mogelijk om de woning zelf natuurvrij te maken.

Starten met verduurzamen?

Vraag een gratis advies en offerte aan

Wij doen GRATIS onderzoek naar de mogelijkheden voor jouw huis/bedrijfspand
Meer informatie/offerte aanvragen voor *