Veelgestelde vragen

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Hoe voorkom je schimmel in huis?

Door de huidige energieprijzen wordt schimmel een steeds groter wordend probleem. Schimmel kan niet alleen de structuur van het huis aantasten, maar het kan ook gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals allergieën en ademhalingsproblemen. De meeste huishoudens zetten de verwarming zo min mogelijk aan. Daarnaast zien wij regelmatig dat ventilatieroosters dichtgestopt wordt en ramen gesloten worden gehouden. Bewoners realiseren zich vaak niet dat de luchtvochtigheid in de woning hierdoor hoger wordt en niet de woning uit kan, dit kan zorgen voor vochtproblemen en schimmel in huis.

  • Zorg voor voldoende ventilatie in de woning, bijvoorbeeld in de nacht als de verwarming toch al uitstaat. Ventilatie helpt vocht af te voeren en vermindert de kans op schimmelgroei.
  • Reguleer de luchtvochtigheid. Houd de luchtvochtigheid binnenshuis tussen 30% en 60%, dit is gemakkelijk te monitoren door middel van een hygrometertje. Als de luchtvochtigheid hoog is, overweeg dan om een ​​ontvochtiger te gebruiken om de luchtvochtigheid te verminderen.
  • Zet regelmatig de verwarming aan. Een binnenklimaat met een hoge luchtvochtigheid kost meer energie om te verwarmen. Droge lucht verwarmd namelijk sneller dan vochtige lucht. Een goede luchtvochtigheid in de woning is dus niet alleen belangrijk voor de gezondheid, maar het scheelt ook in de portemonnee! Door het huis gelijkmatig te verwarmen, wordt de lucht droger. Het is dus raadzaam de verwarming wel aan te blijven houden.
  • Houd het huis schoon en droog. Een schone en droge omgeving is minder vatbaar voor schimmelgroei. Droog oppervlakken af ​​die vocht kunnen vasthouden, zoals de badkamer, keuken en kelder.
  • Controleer op lekkages. Lekkages in huis kunnen vochtproblemen veroorzaken en de groei van schimmel stimuleren. Controleer regelmatig op lekkages en repareer deze zo snel mogelijk. Als er water in uw huis is gekomen, droog het dan onmiddellijk op om schimmelgroei te voorkomen
Regenerate response

Lees meer