Zo’n 30 % van de warmte gaat verloren via een ongeïsoleerd dak!

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Tussenvloerisolatie

Warme lucht trekt omhoog, bij een geïsoleerd dak kan deze warme lucht via het dak ontsnappen. Hierdoor gaat zo’n dertig procent van de warmte verloren. Tussenvloerisolatie zorgt ervoor dat de warmte niet via de zolder en het dak kan ontsnappen.

Bij tussenvloerisolatie, ook wel zoldervloerisolatie genoemd, wordt de ruimte tussen de tweede verdieping en de zolder vol geblazen met isolatiemateriaal. Tussenvloerisolatie gaat als volgt in z’n werk. Er worden grotere gaten in de bovenzijde (bij de zolder) in de plafondvloer geboord. Met behulp van soeciale apparatuur wordt het isolatiemateriaal onder hoge druk de ruimte tussen de verdiepingen geblazen. Het isolatiemateriaal vormt een isolatiedeken tussen beide verdiepingen.

Als de zolder alleen voor opslag gebruikt, en niet als woonruimte, dan is tussenvloerisolatie vaak een slimmere investering dan dakisolatie. Tussenvloerisolatie is vaak een stuk voordeliger dan dakisolatie.

Voordelen tussenvloerisolatie

  • Stuk voordeliger dan dakisolatie

  • Het zorgt voor een prettiger leefklimaat

  • Het zorgt voor waardevermeerdering van het huis

  • Het  zorgt voor een flinke besparing op de energierekening

  • Door tussenvloerisolatie hoeft de verwarming minder vaak aan te staan, hierdoor draag je bij aan een beter milieu!

Subsidies tussenvloerisolatie

Er is een landelijke subsidie voor isolatie beschikbaar. Tussenvloerisolatie valt onder deze maatregelen. Wanneer je twee of meer energiebesparende maatregelen laat uitvoeren, dan kan je tot wel dertig procent van de kosten terugkrijgen.

Kies je voor één energiebesparende maatregel? Dan kan je tot wel vijftien procent van de kosten terugkrijgen. De subsidie voor 1 maatregel geldt vanaf 2 april 2022, voor maatregelen die op of na die datum zijn uitgevoerd. De subsidie is aan te vragen vanaf 1 januari 2023.

Onder de energiebesparende maatregelen vallen vloerisolatie, dakisolatiespouwmuurisolatie. Daarnaast valt glas, warmtepomp, zonneboiler of warmtenet-aansluiting onder deze subsidie.

Bekijk onze subsidiepagina voor meer informatie over subsidie

Wij werken met de volgende materialen

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Wij doen GRATIS onderzoek naar de mogelijkheden voor jouw huis/bedrijfspand
Offerte aanvragen voor *